neljapäev, mai 26, 2005

Uitmõtteid ja sellest, mis juhtub, kui klassikokkutulek vahele jätta...

Õhus on nii palju tingimusteta armastust, mis hõljub sedasi vabalt universumi erinevate kihtide vahel ilma kindla objekti või subjektita. Kui olemises ärkvel olla ja tundlad välja sirutada, siis on lausa tunda, kuidas tuhanded neutriinod läbi lendavad, igaühel tükike armastust kukil. Kummalisel kombel on ka tingimusteta romantilist armastust ringlemas. Tundmatu kutt Brasiiliast saatis portugali keelse luuletuse. Viru tänaval uimastas lillelõhn seltskonna ainsa meesisiku ja kõik tüdrukud said kimbu nurmenukke (sks k Himmelschlüssel - taevavõti). Selle "taevavõti" nime ning hea lõhna tõttu on nurmenukud ühed mu lemmiklilled.

Tegelikult oleksin ma eile pidanud klassikokkutulekule minema. Kahjuks hakkas kriitilisel hetkel Internet kodus kummaliselt käituma ning mul ei õnnestunud hankida värskendavat infot oma postkastist ürituse toimumispaiga ning osalejate telefoni numbrite kohta. Küll aga funkas endiselt Skype ja sealt hõiskas mulle üks tuttav daam - Noh, marss shoti klubisse! Teised olevat juba ees. Ma üldiselt allun käskudele hästi. Seega siis tõmbasin teksad jalga ja tegin minekut.
Shoti klubi on omaette koht. Täitsa mõnus on istuda selle terrassil pleed ümber ja lobiseda vabateemal. Hiljem läksime pisut käest ära. Meie kätte usaldati söömiseks pool torti ja tundus õige olevat see nahka pista Mere pst äärse bastioni jalamil. Siis üritasime kilekottidel mäest alla libiseda ja paar julgemat suisa veeresid bastioni nõlvalt alla. Ma polegi kunagi sedasi vist Tallinnas läbustanud, ammugi mitte nii intelligentse seltskonnaga. Ma ei kujuta ette. Kui keegi tuttav oleks sel ajal mööda kõndinud, vist oleks pisut häbi küll olnud...aga ei kõndinud. Vaikselt hämardus ja mind köitsid mööda sõitvad ja seest valgustatud trammid. Magusa tordi peale tekkis kõigil soolase isu ja me kõmpisime vanalinna sisse tagasi. Igaüks jorutamas erinevast menüüst. Põhiliselt prevaleeris sõna "liha". Kahjuks osutusime jahipidamises üsna saamatuteks isenditeks. Mõtlesime, et oleks piisavalt absurdne McDonaldsisse sööma minna. Veendusime järgneva kahe aasta jaoks, et Mäkis on endiselt jube toit ja veel jubedam teenindus.

Ütlevad, et elu algabki alles 27 aastaselt. Või et tõeline elu algab alles 40 aastaselt, kui on juba piisavalt elu kogetud. Aga mina vaatan ennast paljalt oma peeglist ja tean, et see ongi parim aeg, mis praegu on. Pole mingit algamist...lihtsalt on. Võimalik, et kümne aasta pärast on üks teine parim aeg ja siis veel üks. Meenub koht The Hours filmist, kus Meryl Streepi poolt kehastatud kangelanna arutas, kuidas ta noorena arvas, et see ongi siis nüüd õnne algus - this IS the beginning of the happyness - ent hiljem mõistis, et see polnud algus, see oligi õnn. Kes oskab hinnata hetke, milles ta kaelani sees viibib adekvaatselt? Ma ei teagi, võibolla on samas just hea olla arvamusel, et oled alles alguses, et parim osa teest on pidevalt ees.
Huvitav iseenesest, kuidas inimesed(naised) ennast peeglist vaatavad. Ujulas on seda hea jälgida. Mingi hetk tahtis igaüks seista peegli ees alasti iseendaga üksi, kes rohkem salamisi, kes jälle suurema eneseteadvusega. Soov näha, kas tunnike endale tehtud head ka peeglist märgata on? Või siis - pidev üllatusmoment - see siis olengi mina! On ju kummaline pilt ümber pöörata ja peegli vahendusel iseendale otsa vaadata. Kui kaugele ja mida keegi näeb, on muidugi iseasi ja kas selleks tegelikult ka peeglit vaja läheb...

Brasiilia kuti luuletus umbkaudse tõlkega....

Esqueça os dias de nuvens escuras.../Ununevad päeva tumedad pilved...
Mas lembre-se das horas passadas ao sol./ent meenuma jääb loojuva päikese viimane tund Esqueça as vezes em que foi derrotado.../Ununevad lüüa saamise ajad...
Mas lembre-se das suas conquistas e vitórias./ent meenuma jäävad saavutused ja võit
Esqueça os erros que já não podem ser corrigidos.../Ununevad vead, mis heastamatud
Mas lembre-se das lições que você aprendeu./ent meenuma jäävad läbitud õppetunnid
Esqueça as infelicidades que você enfrentou.../Ununeb läbi elatud ebaõnn
Mas lembre-se de quando a felicidade voltou./ent meenuma jääb hetk, kui naaseb õnn
Esqueça os dias solitários que você atravessou.../Ununevad üksinduses veedetud päevad
Mas lembre-se dos amigos amáveis que encontrou./ent meenuma jäävad sõbrad head
Esqueça os planos que não deram certo.../ununevad plaanid, mis ei saanud teoks
Mas lembre-se sempre de TER UM SONHO."/ent tähtis on, et UNISTADA ei ununeks

Sildid: