esmaspäev, detsember 05, 2005

London vol3 random thoughts...


Eile vaatasin mingit BBC-d hotelli telekast. Näidati kohalikule elanikkonnale mõeldud tõsielukomöödiaid. Mõned naljad olid ikka üsna ühiskonna absurdi tunnetavad.
I've given up reading, I'm just looking at the pictures now...
Või siis - ühe ilusa naise ilme selgineb ja ta naeratab õndsalt. Sõbranna küsib, et kas sul tuli mõni hea mõte? Naine vastab, et ei prosac hakkas mõjuma... (prosac peaks olema mingi depressioonirohi)
Teine kohalik seriaal, mis järgnes oli tiba räigem ja taotles vist ka olla naljakas, sest et kui see nüüd oli tõsielu kajastav sari, siis oli ta kohe ikka päris masendav ja puudutas igasugu valusaid narko ja muid sellelaadseid probleeme stiilis, et sellised me olemegi ja me ei olegi huvitatud arenemisest...
Samas, kui ühiskond tajub oma absurdsust ja suudab enda üle naerda, siis selles on lootust...

Welcome to Gatwick express...teatab sulnis naisehääl. Teksti korratakse oma kuues erinevas keeles, iga kord veenab erinev naishääl, et sa elad täiuslikus ja õnnelikus maailmas, kus ei ole muresid ning iga väiksem hälve täiuslikkusest kõrvaldatakse suurima heameelega üliruttu. Mulle see Gatwick expressi welcome to happy world... tekst õudselt meeldib. Ma lausa tahaksin, et ma ärkaks igal hommikul sellise teksti peale üles. Või ma ei tea... Selles ongi dilemma, et telekast nähtavate seepide sisu ja sulnis automaattädi Gatwick expressis või siis rääkima sunnitud liftid ei lähe kokku. Hotellis teatab lift häbeliku naishäälega...doors open....ground floor... et c Minu meelest suht hirmuäratav. Hellõu, lift räägib minuga. Selline tunne nagu luulud oleksid.

Siis värskendus täna mu aju - Albion on Inglismaa ehk kõige iidsem nimetus, ilmselt siis Doveri valgete kaljude järgi. Sedasi mainisid teda Ptolemaius ja Plinius...siiski on mõningad ebaselgused, kas see käis üksnes Shotimaa või Inglismaa või mis piirkonna kohta... Kusjuures Avalon on Albion teisiti kirjutatuna...

Mis veel...Londonis on The Monument ja see asub Monument Streetil, Monument metroopeatuse juures. Mhmh. The Monument on hästi kõrge obelisk, mis püstitati 1666 aasta (kui ma ei eksi) tulekahju mälestuseks, mis sealt lähedalt alguse sai. Tulekahju näis ikka tõsine katastroof olnud olevat... Ilmselt oli London selle ajani puust linn, hiljem ehitati kivist. Tallinnas anti käsk vaid kivimaju ehitada palju varem ja just selle sama tulekahju hirmu pärast. Kui mõtelda, kuidas majad üksteise otsa ilma vahedeta ehitatud on, siis on see igal juhul väga arukas otsus.

Sain Londoni kahekordse bussiga sõitmises käe valgeks. Ses mõttes et...esimese hooga tundus kogu see bussiliini süsteem väga hirmuäratav. Lähemal vaatlusel aga selgus, et see on pea et sama loogiline kui metroo ning bussi tugevaks eeliseks on võimalus aknast möödavilksavaid maju ja tänavaid ja kellasid ja inimesi jälgida. Londoni buss on seega igati popp ja mõnus liiklusvahend.
Siis... Tony Blair elab teatavasti 10 Downing Street. Me siis läksime ka vaatama. Täitsa naljakas oli. Tänavasse sissesõit oli suure musta raudväravaga blokeeritud ja mütsi endale silmile vajutanud politseinikud kaitsesid seda kiivalt ümberringi tungleva rahva eest. Ingrid näitas eemalt paistvale mustale majale ja väitis, et see ongi see herr British Prime Ministeri elukoht. No ma ei saa aru, mis seal nii vaadata oli, et lausa trobikonnas värava taga seista tuli. Täpselt sama kehtib ka Buckinghami palee kohta. Seal nad passisid ka trellide taga mingit ilma imet oodates.
Hiljem Oxford streetil jalutades, just kui hakkasin üle tee minema (vales kohas), nägin enda suunas kampa mehi mustas jooksmas. Ma ei adunud päris situatsiooni...aga ma ei olnudki nende huviobjekt, sest nad jooksid minust mööda just hullu politsei eskordi saatel kohale sõitnud halli auto juurde ning neile järgnes kari kiljuvaid inimesi, kelle ma tuvastasin kui fännikarja. Oma hämmelduses üritasin selgusele jõuda, mis staar siis selles autos istus, aga no ei näinud nägu. Kamp huilgas kui auto minema sõitis. Ei no, kui see Eminem oli, siis krdi-krt....muidu on mul suht suva...

Sildid:

1 Comments:

At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

Mis sa seal Londonis teed? Kas õpid või teed tööd? Või oled niisama?

 

Postita kommentaar

<< Home